banner
9 år sedan
5458 Har läst om projektet
1 0

Vintillverkning på hotell i Solna

Bevakat av:
banner

Med Sveriges bredaste vinsortiment samt egen tillverkning av 8000 flaskor vin årligen kommer the Winery Hotel i Solna att bli det första vinhotellet i Sverige och en naturlig samlingsplats för vinälskare från världens alla hörn.

Gästerna som tar in på the Winery Hotel lovas en unik upplevelse då de checkar in på Sveriges enda vinhotell. För det är enkelt att konstatera att det inte tillhör vanligheterna att hotell i Sverige står för egen eminent vintillverkning. Grundarna och ägarna Ejnar Söder och Kurt Östlundh med familjer, har båda gedigen erfarenhet av hotellbranschen, älskar vin och brinner för utmaningen att skapa unika och oslagbara upplevelser för sina gäster. Detta resulterade i lusten att realisera the Winery Hotel där de förutsätter sig att förena kunskap, hantverk och passion under ett och samma tak.

Strategiskt läge

Inspiration till konceptet har man hämtat från ombyggda industrilokaler i Brooklyn samt från vingårdar i Toscana. Känslan och atmosfären har man tagit med sig hem och återskapar i det egna hotellet i Solna.

Placeringen vid infarten till Stockholm, Järva Krog närmare bestämt, blir strategisk med en fantastisk utsikt över Brunnsviken som extra bonus.

– Härifrån är det promenadavstånd både till Hagaparken samt till Arenastaden där det kommer att finna sett rikt utbud av shopping och nöjen framöver, konstaterar Per Lindgren projektledare på Fabege.

Välkomnande atmosfär

Gästerna kommer att kunna skåda glänsande silvercisterner samt vackra ekfat innehållande vin i tryggt förvar bakom ett glasparti då de kliver in i lobbyn vilket gör vintillverkningen högst påtaglig. Rustikt tegel i jordnära terrakottafärger som för tankarna till en gammal fabrik i kombination med saluhallskänsla kommer att skapa den rätta atmosfären.

– Lobbyn kommer att kännas varm och inbjudande, delvis tack vare färgsättningen samtidigt som man med hjälp av synliga rör och råare material skapar den industriella känslan.

Gästerna att kunna slå sig ner och njuta av ett glas vin mittemot vinbaren som tillsammans med en deli kommer att samsas om utrymmet i entréplan.

Gym och pool med utsikt

På andra våningen finner man restaurang och konferens varifrån man kommer att kunna blicka ner över lobbyn och entrén vilket skapar en känsla av rymd. De 184 rummen är fördelade på ovanliggande fyra plan som slutligen toppas av ett tak med ett gym och utomhuspool. Själva gymmet är placerat i det så kallade glascyklopet vars jättelika öga blickar ut över Brunnsviken. Poolen är placerad utomhus bredvid gymmet. Sommartid är poolen inbäddad i grönska då vinrankor tillåts klättra på rödbruna bjälkar som går som en båge från kant till kant över poolområdet och tillsammans med bladverket bildar väggar och tak.

Konstruktionen och rankorna bidrar till vingårdskänslan. När vädret tillåter går det bra att slappa i sittmöbler på trädäcket eller fylla på med lite förfriskningar i sommarbaren bredvid poolen. Allt medan man njuter av den fantastiska utsikten.

Stort intresse från allmänheten

Intresset för vinhotellet är stort bland solnabor men även nationellt och internationellt och responsen god.

– Vinintresset ökar i Sverige så hotellet ligger definitivt helt rätt i tiden. Snart finns det en perfekt plats att samlas på för dem som delar samma passion. Hit är alla välkomna som vill sätta guldkant på tillvaron och uppleva något extra, avslutar Per Lindgren.

Fakta Winery Hotel Solna

Byggherre: Fabege

Arkitekt: Archus Arosia Arkitekter AB

Totalentreprenör: Veidekke / Arcona

Stomleverantör: AB Strängbetong

 

 

 

 

 

Projektkategori
Hotell
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt