banner
8 år sedan
4941 Har läst om projektet
0 0

Smidig fiberutbyggnad i Danderyd

Bevakat av:
041
banner

Sveriges bredbandsstrategi är tydlig: 90 procent av Sveriges invånare bör ha tillgång till 100 Mbit/s 2020. Stadsnätsbolaget har hjälpt många kommuner att nå regeringens mål – utan att kommunen investerat en krona. Danderyd är en av alla kommuner som samarbetat med företaget.

Stadsnätsbolaget förvaltar ett fibernät som innefattar cirka 45 000 hushåll i Österåker, Täby, Järfälla, Vallentuna, Nacka, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Danderyd, Tyresö, Salem och Haninge med en öppen fiberanslutning. Detta utan att det kostat kommunen en krona.

Effektiv utbyggnad

Under hösten 2014 byggdes Stadsnätsbolagets fibernät ut i Danderyd kommun.

– Utbyggnaden gick mycket bra och på ett par månader var utbyggnaden till 550 hushåll klar. Nyckeln till denna fantastiskt smidiga utbyggnad var det goda samarbetet med kommunen och dess medarbetare. Kommunen hade tydliga riktlinjer och var mycket lätta att ha att göra med. Det ledde till vår mest effektiva utbyggnad hittills, berättar produktionschef Gabriel Holman.

”Ingen i närheten av samma kvalité”
Lennart Larsson är gatuingenjör på Danderyd kommun och var den som bland annat utfärdade grävningstillstånd och hade startmöte innan utbyggnaden av stadsnätet påbörjades. Han tycker att arbetet skedde överraskande smidigt.

– Jag är mycket positiv. Det var otroligt bra asfaltåterställning, bra återställning i sin helhet. Dessutom effektivt utförande och god planering. De anpassar arbetet efter vägbredden med rätt dimensionerade maskiner, anläggande av fiber utförs snabbt, och återställningen utförs snabbt och med hög kvalitet. Jag kan jämföra med flera andra entreprenörer som har varit verksamma i vår kommun under flera år, ingen kommer i närheten i effektivitet, kvalitét och bemötande, säger Lennart Larsson.
Foto: Kent Lundqvist

 

Projektkategori
Infrastruktur
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt