banner
8 år sedan
3580 Har läst om projektet
0 0

Sjönära radhusbyggnader med sjöbodkänsla byggs helt i trä

Bevakat av:
Båtbyggeritomten-ByggArvid
banner

Ulricehamn växer och har idag ca 23 000 invånare och önskan om att få bo sjönära är en dröm för många. Det visade inte minst nu när ByggArvid i Ulricehamn bygger sjönära radhus med sjöbodkänsla med utsikt över sjön Åsunden. 28 bostadsrättslägenheter i sju huskroppar byggda helt i trä blir inflyttningsklara till hösten.

– Det unika i detta projekt är att vi bygger nära vattnet och att vi håller hög finish på snickerier exteriört och interiört. Husen har stora ljusinsläpp och på översta planet är det helt öppet till taknocken vilket ger en rymd och härlig känsla, säger Elisabeth Dahlgren, vd och delägare i Byggarvid i Ulricehamn.

Trästomme

Alla husen är exakt lika och det ryms fyra lägenheter per hus, innehållande tre- och fyra rum och kök på 77 respektive 95 kvm. Arkitekturen är modern och planlösningen öppen. Konstruktionen består av trästomme, isolerad betongplatta och målade träpaneler i ljusa kulörer.

– Vi har ett mångårigt samarbete med ByggArvid som materialleverantör. I detta projekt har vi levererat fönster, gipsskivor, innerväggar, golv och dörrar samt träpanelen till fasaden, säger Leo Strålin, försäljningsansvarig på XL Bygg, Urbans byggvaror.

XL Bygg har flera egna bilar som de transporterar byggvaror med. Organisationen är inte så stor vilket ger en familjär känsla. 85 procent av omsättningen är leveranser till byggföretag eller industri. Den utvändiga panelen är framtagen till ByggArvid är speciellt framtagen för Båtbyggeritomten.

– Vi har tre anläggningar; Jönköping, Töreboda och Ulricehamn. Panelen har arkitekten tagit fram speciellt för Ulricehamnprojektet. Det är alltid roligt med specifika val. Det blir en utmaning som vi gillar, säger Leo Strålin.

Kökssnickerierna kommer från Vedum och är utrustade med vitvaror från Rulles Elcenter; kyl, frys, diskmaskin och spishäll. Tvätt- och torktumlare finns i de helkaklade badrummen. Parkett i alla rummen och klinker i badrummen med genomgående golvvärme. Dessutom har var och en sin egen entré i bostaden.

Naturskönt

– Alla har fått göra sina egna val när det gäller köksluckor med mera för att ge bostaden en personlig karaktär, säger Elisabeth Dahlgren.

Med tanke på att husen ligger endast 50 meter från sjön är utsikten fantastisk. In till Ulricehamn centrum cyklar man in på endast tio minuter. De lägenheter som är i markplan har uteplatser medan lägenheterna på andra våningsplanet har generösa balkonger.

– Utemiljön är naturskön med gräsbelagda ytor, asfalt och betongplattor kring husen. Ett stenkast från Båtbyggeritomten ligger en av ”gårdarna runt sjön” Åsunden. Författaren Birgit Sparres bodde sin sista tid på denna gård, Brunnsnäs Säteri, varifrån hon har skrivit många av sina böcker. Birgit har beskrivit, området utmed Åsundens strand, i sina romaner som mycket vackert, säger Elisabeth Dahlgren.

Foto: XL Bygg

Fakta 

Vad: Nybyggnad av parhus i Ulricehamn

Byggtid: augusti 2014-februari 2016

Byggherre: ByggArvid AB

Total- och byggnadsentreprenör: Byggarvid AB

Arkitekt: Studor Projektutveckling AB

Värde: Cirka 50 miljoner kr

 

Foto: XL Bygg

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt