banner
8 år sedan
2385 Har läst om projektet
0 1

Säljstart för Porslinshusen

Bevakat av:
vqphcmd0hyorfjr5g70i
banner

Bredvid Gustavsbergs porslinsfabrik och i närheten av vattnet ligger det nya bostadsområdet Porslinskvarteren. Här bygger Järntorget cirka 236 bostadsrätter fördelade på fem hus kring en stor gemensam och upphöjd innergård. Med allt från ettor och små tvåor till femmor kommer både unga, barnfamiljer och äldre att kunna hitta sin drömlägenhet. Efter en lyckad förhandsvisning påbörjas nu försäljningen av de första 60 lägenheterna i etapp 1. Preliminär inflytt Q4 2016.

De gamla industrierna har inspirerat arkitekten både exteriört och interiört med allt ifrån färgtoner till materialval vilket gör att de smälter fint in i området och förenar dåtid med nutid. Material som corten, kakel och trä samsas med färgtoner influerande av rost.

Mot Wilhelm Kåges gata och Gustavsbergs allé får kvarteret en stramare utformning medan fasaderna mot Ursula Printz gata i söder är mer lekfulla.

Mot Blå blomparken i sydöst placeras ett lägre mer fristående hus i en terrassering ner mot parken. Byggnadernas olika våningshöjder skapar en ljus innergård och samtidigt får fler lägenheter utsikt mot parken.

Gården är generös och indelad i olika zoner vilka bjuder in till både aktivitet och lek som avkoppling. Under gården planeras för 144 stycken garageplatser för de boende.

– Vi hade en lyckad förhandsvisning och det märks att intresset är stort för detta projekt. Husens moderna industristil tillsammans med den härliga gården och det fina läget lockar många, säger Hugo Dammert, VD för Järntorget Bostad.

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt