banner
9 år sedan
441604 Har läst om projektet
3 0

Renovering av Rönneberga

Bevakat av:
banner

Det är dags för renoveringsetapp nummer två på hotell- och konferensanläggningen Rönneberga på Lidingö. Efter att ha moderniserat och byggt ut spadelen och gymmet är det slutligen dags för en totalrenovering av samtliga hotellrum.

 – En upprustning och modernisering av hela anläggningen är nödvändig. Vi har gjort en omfattande inventering över vad som behöver åtgärdas och jobbar etappvis med att renovera hela Rönneberga, förklarar Birgitta Lönegård på Rönneberga konferens på Lidingö.

Anläggningen från 1969 är välbehållen tack vare bra materialval men för att uppfylla dagens byggnadskrav samt förbättra utbud och service krävs en omfattande renovering. Efter att ha byggt in den före detta utomhuspoolen och byggt nytt gym, har turen kommit till de drygt 100 hotellrummen som är fördelade på tre olika byggnader; Eken, Boken och Rönnen. Därefter väntar upprustning av två stycken konferensrum i huvudbyggnaden vilket kommer att bli sommarens projekt.

Q-gruppen, som tidigare renoverat spadelen, har fått förtroendet att totalrenovera och färdigställa Rönnen och Boken. Just nu arbetar man med renoveringen av Rönnen.

– Det är kul att åter vara tillbaka på Rönneberga och vi tar oss med glädje an den nya uppgiften. Det är ett omfattande projekt där vi efter att ha dränerat och rivit stomrent, byter ut precis alla installationer. Vi har gjort om badrummen och håller just nu på med ytskikten. Vi har även gjort ingrepp i själva stommen och i trapphusen, gjort om entrén och byggt nya hisschakt, säger Gunnar Eriksson på Q-gruppen.

Arbetet med Boken blir färdigt i juni medan renoveringen av Rönnen som påbörjas under sommaren beräknas ta cirka ett år.

– De tre husen är i princip likadana vilket är roligt då vi får chansen att färdigställa två liknande objekt vilket inte händer så ofta. Därför räknar vi med att renoveringen av Rönnen kommer att kunna effektiviseras ytterligare och vi hoppas därför att vi kommer att bli klara före utsatt tid.

Hotellrummen och korridorerna i de tre byggnaderna är inredda i tre varierande färgkombinationer för att skapa olika karaktär åt husen.

I Eken har man valt färgerna petroleum och plommon, Rönnen går i mossgrönt och brunt och Boken i mörka jordnära färger med inslag av terrakotta. Alla rummen får helt ny inredning och genomgående golv i valnöt, i korridorerna ligger heltäckningsmattor som matchar färgkombinationerna i hotellrummen.

– Vi utgår från våra förutsättningar då vi renoverar och målet är att skapa en modern, men samtidigt tidlös interiör och exteriör där man ändå har kvar själva 60-talskänslan.

Birgitta Lönegård konstaterar att arbetet gått mycket bra och att inget större oförutsett problem har uppstått. Gunnar Eriksson är också mycket nöjd med arbetet och understryker att samarbetet fungerat utmärkt vilket grundar sig i noggrann och väl genomförd projektering och tydlig kommunikation.

– Det är en fröjd att arbeta när allt är proffsigt projekterat, jag önskar att fler följde samma exempel, det underlättar arbetet oerhört.

Utmaningen i projektet tycker han är logistiken då husen är i etage och ligger i en sluttning vilket gör att det är svårt att ta sig in och ut ur byggnaden. Ytterligare en utmaning är att ta hänsyn till verksamheten i kursgården som är i bruk utan att störa.

– Lite buller blir det, men på det stora hela funkar det bra tycker jag.

När allt är klart kommer man att kunna ta emot 150 övernattande gäster på Rönneberga. Då man slagit ut en vägg och renoverat konferensdelen i huvudbyggnaden kommer 200 personer att rymmas i det största konferensrummet. Där kommer det även att finnas utrymme för ett tolkbås vilket behövs då de internationella konferenserna ökar.

– Projektet är spännande och det ska givetvis bli kul att se slutresultatet efter alla ansträngningar. Då Rönnen är färdigställd får vi ta en liten paus och fundera över vad vi ska ta oss an härnäst, men under tiden ska vi njuta av det vi åstadkommit och låta gästerna göra detsamma, avslutar Birgitta Lönegård.

 

 

 

 

 

 

 

Projektfilter
· ·
Projektkategori
Hotell
banner

Kommentarer till Renovering av Rönneberga

  • Det var verkligen på tiden. En välkommen upprustning!

    Carl 29 april, 2015 16:42 Svara

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt