banner
8 år sedan
6757 Har läst om projektet
3 0

Pyramiden i Arenastaden

Bevakat av:
oessethz5wrehlrj49nn
banner

Strängbetong har fått i uppdrag av Veidekke att bygga stommen till Pyramiden 3-4, SEB:s nya stora kontorsfastighet med cirka 4500 arbetsplatser, i Arenastaden i Solna. I samma område har Strängbetong nyligen uppfört stommarna till bland annat Friends Arena och Mall of Scandinavia. 

Byggherre är Fabege, och Alessandro Ripellino Arkitekter står bakom detaljplan, programhandling, bygglov, systemhandling och exteriör gestaltning. Projektet, som består av tre byggnader med förbindelsegångar, kommer även inrymma en mängd servicefunktioner som restauranger, caféer, parkeringsplatser, cykelparkering, teknikutrymmen och motionsanläggning.

Projektet håller också en mycket hög miljöprofil och ska certifieras med BREEAM Excellent.

Strängbetongs åtagande omfattar projektering, tillverkning och montage av stommen, som tekniskt är en betongelement- och stålstomme med håldäcksbjälklag och sandwichfasader i slätgjuten grå betong.

Gestaltningsmässigt kommer stommen kläs i fasadglas med screentryck. De synliga diagonala stålpelarna i entrévåningarna utformas för att harmoniera med byggnadens mönstertema.

– Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet att uppföra stommen till ännu ett stort projekt i Arenastaden, säger affärschef Anders Lind.

Montagestart är planerad till april i år och pågår till sommaren 2016.

Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats.

Samarbetsavtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvm BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar.

Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion för att skapa korta och effektiva beslutsvägar. Veidekke är idag världsledande i arbetet med VDC och har flest VDC-certifierade medarbetare i Skandinavien.

Byggnaderna projekteras för att bli miljösmarta med fokus på låg energiförbrukning och hållbara materialval samt miljöcertifieras enligt BREEAM Excellence. Systemet täcker hela byggprocessen, allt från rivning av tidigare fastighet, byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering till påverkan på närmiljön och byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Fakta Pyramiden

Byggherre: Fastighets AB Solna Pyramiden

Hyresgäst: SEB Huvudkontor

Projektledare: Fabege AB

Totalentreprenör: Veidekke Entreprenad AB

Systemhandling: Eco Konsult i Stockholm AB

Arkitekt: Alessandro Ripellino Arkitekter AB

Grundentreprenör: Svevia AB

Stomleverantör: AB Strängbetong

Fönsterentreprenör: Snidex AB

Byggstart: April 2015

 

 

 

Projektkategori
Handel & Kontor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt