banner
8 år sedan
5754 Har läst om projektet
0 8

Prioritet Serneke Arena – Nordens största multisportanläggning

Bevakat av:
aj0tp6vq7jjzrgyxke4r (1)
banner

Den 10 juli  slår portarna till Nordens största multisportanläggning och Sernekes största projekt upp. Arenan, som tidigare kallats Göteborgs Nya Arena, får nu namnet Prioritet Serneke Arena. Anläggningen har ett brett aktivitetsutbud och blir en ny och unik mötesplats för aktiva och idrottande människor från hela landet.

Arenan, belägen i Kviberg, är 45 300 kvm stor och inrymmer bland annat skidanläggning, fullstor inomhusfotbollsplan, två sporthallar, grundskola, idrottsgymnasium, gym, skadeklinik för idrottare, konferens, hotell och restaurang.

– Det har varit ett oerhört stort intresse för arenan så vi hoppas och tror att det kommer att bli fullt ös redan från start, säger Ola Serneke, VD på Serneke Group och initiativtagare till Prioritet Serneke Arena.

Den kanske mest häpnadsväckande och unika delen av arenan är skidanläggningen med ett 1,2 kilometer långt skidspår inomhus. Den kuperade banan kommer i framtiden även att kunna anslutas till ett utomhusspår.

Byggnaden är på 7 våningar och har tagit drygt tre år att bygga. Målet har varit att skapa en öppen och folklig anläggning som är tillgänglig för alla. Projektet har gjorts möjligt genom att man har kombinerat olika typer av verksamheter och hyresgäster för att få ekonomin att gå ihop. Det är Prioritet Finans och Serneke som med gemensamma krafter sett till att få projektet i hamn.

Från och med 10 juli är arenan öppen för allmänheten och föreningar från hela Sverige och Norden. Den officiella invigningen äger rum efter sommaren, den 5 september.

FAKTA

Byggherre: Serneke Group AB

Arkitekt: Okidoki Arkitekter AB

Konstruktör: INTEGRA Engineering AB.

El & Vententreprenör: Bravida Sverige AB Division Syd

 

 

Projektkategori
Sport & Fritid
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt