banner
8 år sedan
3877 Har läst om projektet
1 0

Postenhuset i Uppsala får ny skepnad

Bevakat av:
suttung
banner

På ett av Uppsalas bästa lägen invid Resecentrum utvecklar Klövern AB det gamla Postenhuset i Kv. Suttung.
Det gamla Postenhuset utökas med två våningar medan de andra byggnaderna har rivits för att bereda plats åt en nyuppförd hotellbyggnad som ska hyras av Elite Hotels i Uppsala.

Projektet omfattar en om- och påbyggnad av befintlig kontorsfastighet samt en nybyggnad där en hotellbyggnad färdigställs. Syftet är att kunna erbjuda moderna kontorslokaler i Uppsalas absolut bästa läge. Med nybyggnationen tillför Klövern även ett fantastiskt hotell till samma läge.

– De största utmaningarna i projektet var från början grundläggningen samt påbyggnaden av det befintliga kontorshuset med två våningar. Vi har utgått från den befintliga stommen med platsgjutna balkar och tt-kassetter samt draglaster i pelare via vinden, säger Jan Eriksson, projektledare vid Klövern.

Två etapper
Etapp 1 (om- och påbyggnaden av befintliga kontorshuset) påbörjades i slutet av 2013 och färdigställs kring årsskiftet 2015/16. Fastigheten är då i det närmaste helt uthyrd.
Etapp 2 (nybyggnationen av hotellbyggnad) påbörjades i slutet av 2014 och beräknas vara färdigställt kring årsskiftet 2016/17. Fastigheten är uthyrd.

Hur har ni tänkt när det gäller byggmetod och materialval?
– Material ska vara godkänt av Basta eller motsvarande. Certifiering enligt krav i Miljöbyggnad. Påbyggnaden är av stål, med prefabbetong och platsgjuten betong samt glaspartier och metallkassetter med papptak, säger Jan Eriksson.

Klövern har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Elite Hotels i Uppsala. Avtalet omfattar cirka 10 000 kvm. Hotellet kommer att ha cirka 200 rum och utföras i en arkitektoniskt spännande stil. Inflyttning är beräknad till den 1 september 2016. Hotellet får tio våningar där med bland annat en skybar på översta våningen med utsikt över staden.

Allt uthyrt
Klövern har också tecknat ett tioårigt hyresavtal med Swedbank. Avtalet omfattar dels plan 5, kontorslokaler för bankens regionkontor, dels lokalkontor i markplan med egen entré och banksal för personlig rådgivning med mera. Kontraktsytan är sammanlagt cirka 1640 kvm och därmed är alla lokaler i det utbyggda Kv. Suttung uthyrda.

Den 1 december i år står Swedbanks nya lokaler färdiga för inflyttning. Andra hyresgäster är Länsstyrelsen, den första hyresgästen, med cirka 3800 kvm och IP-Only som ska hyra cirka 3200 kvm.

Fakta Postenhuset:
Vad: Till-, ny- och ombyggnad vid gamla Postenhuset i Uppsala till kontor och hotell. Två etapper.
Byggtid: slutet av 2013 till slutet av 2016
Byggherre: Klövern Posthornet KB
Byggherreombud: Klövern AB
Total- och byggnadsentreprenör: Wästbygg AB

Björn Asplind

Projektkategori
Handel & Kontor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt