banner
8 år sedan
6803 Har läst om projektet
1 0

Part – inte bara badrum

Bevakat av:
IMG_3393
banner

Vi är inte bara badrum längre. Vi kan göra så mycket mer. Badrummet är det självklara men vi gör även kök, VVS-schakt och el-lösningar till hela lägenheter, vilka har samma stora fördelar i att prefabriceras, säger Andreas Mårtensson, marknads- och försäljningschef vid Part Construction AB.

– I dagsläget är det ganska unikt att vi levererar både badrum och kök. För vår del handlar det än så länge bara om en handfull projekt hittills och ett av projekten är Kv. Tabellen i Malmparken i Sollentuna, ett studentlägenhetsprojekt för Green Door Fastigheter AB, där vi har levererat det självklara som badrum, men även prefabricerade kök och elkomponenter till lägenheterna. Det här är absolut något som vi kommer att fortsätta satsa på.

Högre kvalitet
Fördelarna är många med prefabricerade badrum, kök och studentrum. Det man tillverkar i en industriell miljö får högre kvalitet till ett lägre pris. En annan stor fördel är att man kortar ner den totala tiden för ett byggnadsprojekt.

Finns det några avigsidor?
Egentligen inte. Förut kunde man prata om att prefab skulle vara likformat och stora volymer.  Med dagens teknik stämmer inte det påståendet längre, snarare tvärtom då industriell tillverkning ger större möjligheter än traditionell tillverkning.

Malmparken
Det byggs både studentbostäder och bostadsrätter i Malmparken, Kv. Tabellen. Sommaren 2014 började Sollentuna Energi att bygga om vattenledningar i Malmparken som förberedande arbeten för att bygga de planerade studentbostäderna. Det handlade om flytt av en ledning som låg under de blivande husen. Hösten 2014 började byggandet av studentbostäderna mellan Malmparken och Tingsrätten. I år har även byggarbetena för bostadsrätter invid studentbostäderna startats.

Planerad inflyttning för studentbostäderna är i december i år. När byggnadsarbetena är helt klara, 2016, kommer de delar av parken som tagits i anspråk för byggarbeten att ställas i ordning.

Utformning
Det vinnande förslaget i markanvisningstävling för de 156 nya studentbostäderna som byggs på Attundagränd 1, centralt i Sollentuna kom från Green Door Fastigheter. Utvärderingsgrunderna var till största delen den arkitektoniska utformningen.

GreenDoor Fastigheter AB gav ett mycket genomarbetat förslag till ett högkvalitativt studentboende.

Ett innovativt grepp var att skapa en solbelyst trappa mot parken mellan det privata och offentliga. En kraftfull och välproportionerad fasad mot Malmparken som ska tydliggöra parkrummet. Öppningar som gemensamma uterum, i alla fyra fasaderna skapar varierat mönster av storskaliga kontakter mellan utsida och insida, där insidans materialkvaliteter kommer fram.

Hållbart
Med ett långsiktigt perspektiv är Green Door intresserade och engagerade i att bygga så hållbart och miljövänligt det bara går.

Detta var också en bidragande orsak till att Green Door valde att anlita Part Construction AB för leveranser av badrum, prefabricerade kök och elkomponenter till lägenheterna.

– Vi har slagit försäljningsrekord första halvåret i år och har sålt strax över 4500 badrum fördelat på omkring 50 projekt. Varje vecka tillverkar vi 135 badrum, avslutar Andreas Mårtensson.

Andra aktuella projekt för Part är Träkronan i Piteå, dit badrumsmoduler ska levereras till det nya hotellet.
Fakta Part:
Part Construction AB är en av Nordens ledande tillverkare av prefabricerade badrumsmoduler och har bedrivit produktion i Kalix sedan 1989. Kunderna återfinns bland hotell, vårdhem, bostadsfastigheter och studentbostäder runt om i norra Europa. Företaget omsätter cirka 310 miljoner kronor och sysselsätter omkring 200 personer i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I samma koncern ingår bland annat även PreBad AB med produkterna PreRoom, PreModul och tjänsten PreMont samt Space Interior Sverige AB.

Se mer information på www.partab.nu
Foto: Part

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt