banner
8 år sedan
5758 Har läst om projektet
1 0

Nya Scandic Continental ett hotell utöver det vanliga

Bevakat av:
cont-1
banner

Nya Scandic Continental i Stockholm blir ett hotell utöver det vanliga med 400 rum i flera storlekar.

Stockholm Continental markerar platsen där det gamla city möter det nya. En både känslig och viktig plats i centrala Stockholm som nu får ett lyft och nytt liv när alla resenärer, hotellgäster, boende och besökare kommer befolka området.

Vasagatan har genomgått en ansiktslyftning de senaste åren och detta projekt kommer tillsammans med andra se till att området blir än mer attraktivt. Läget är redan det bästa. Nu ska rätt känsla in också.

Mötesplats
Stockholm Continental, som öppnar under 2016, den nära, varma och inspirerande mötesplatsen mitt i pulsen – ett helt nytt kvarter som inrymmer både stationsentréer som hotell och bostäder på taken. Huset och dess mix av funktioner och stora flöden av resenärer och hotellgäster kommer gjuta nytt liv i området och göra det mer attraktivt och tryggt.

Citybanans nya pendeltågsstation Station Stockholm City, som får en av sina uppgångar i Stockholm Continental, kortar avståndet till city för vardagspendlarna. Alla långväga resenärer får också en enklare entré till både Stockholm och Centralstationen med sina fjärrtåg, bussar och Arlanda Express.

Den nya pendeltågsstationen öppnar under 2017, hotellets entréer slår upp portarna redan 2016 och då blir även bostäderna inflyttningsklara.

Både den tillfällige besökaren och gästen som stannar kommer uppleva innovativa lösningar och varma, avkopplande miljöer. Flera sociala ytor finns i hotellets miljöer, Scandic Continental, såsom barer, lounge, konferensdel och baren med takterrass. Där kan alla uppleva Stockholm på ett nytt sätt via den generösa utsikten över takåsar och Riddarfjärden.

De som väljer Stockholm Continental som sin hemadress får en privat sfär mitt i storstadens puls där världen är lika tillgänglig som hotellets service och Stockholms utbud.

Continental Living
På de fyra översta våningarna i Stockholm Continental byggs cirka 20 lägenheter med huvudstadens bästa utsikt. Det gemensamma namnet för lägenheterna är Continental Living vilket direkt anspelar på den internationella livsstil som de boende får uppleva här.

Genom det centrala läget i Stockholm är det lika nära till shopping som kulturliv och transportmöjligheter. Enbart en hiss skiljer Centralstationens höga tempo från ett lugnt och tryggt hem 60 meter ovanför Stockholms pulserande stadskärna. Addera även förstklassig hotellservice signerad Scandic Continental och du har ett boende där du kan prioritera det som är viktigt här i livet.

Spektakulärt
Lägenheterna kommer i olika utföranden. Man kan välja på allt från 1 rok på cirka 35 kvm till större lägenheter med upp till 6 rok på cirka 180 kvm – 210 kvm. Men oavsett vilken lägenhet man väljer ingår den mest spektakulära utsikt över en av Europas stiligaste huvudstäder.

Så här delas huset in:
Plan 16-19: Bostäder
Plan 12-14: Hotellrum
Plan 11: Takbar, takterrass, hotellrum och konferens
Plan 7-10: Hotellrum
Plan 5-6: Konferens
Plan 4: Klarabergsgatan. Hotellets restaurang, Stations- och bostadsentré, butik
Plan 3: Vasagatan. Hotellets reception, bar och lounge, stationsentré och butiker
Plan 2: Access till T-bana, Centralstationen och den nya pendeltågsstationen
Plan 1: Teknikvåning
Under huset: pendeltågsstationen Station Stockholm City

Fakta
Vad: Nybyggnad av resecentrum med hotell
Byggherre: Jernhusen AB
Hyresgäst: Scandic Hotels AB
Projektledare: Ebab i Stockholm AB
Total- och byggnadsentreprenör: STRABAG Projektutveckling AB
Arkitekt: 3XN A/S
Konstruktör: Konkret Stockholm AB
Total investering: cirka 1 miljard kr.

Redaktionen

Illustration: 3XN A/S

 

Projektkategori
Hotell
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt