banner
9 år sedan
3727 Har läst om projektet
2 0

Nya mötesplatsen i Norrland

Bevakat av:
banner

I maj är det dags att slå upp portarna till Quality Hotel & Resort Frösö Park i Östersund. Totalt kommer man tillsammans med nybyggda Frösö Convention Center att kunna ta emot 4 400 gäster vilket innebär att Norrlands största mötesplats är skapad. Närheten till naturen och vacker utsikt över fjällen i kombination med spa, gym och god mat fulländar konceptet.

 – Detta är det första hotellet som byggs i Östersund på över 20 år så det känns extra roligt att få bryta trenden med denna fantastiska och unika anläggning, menar Marcus Lundberg på Frösö Park Fastighets AB.

Quality Hotel & Resort Frösö Park ligger på ön Frösön i Storsjön en bit utanför själva stadskärnan och bildar en naturlig mötesplats i området.

– Det behövs ett centrum på den här sidan om stan för alla dem som bor och arbetar i närområdet runt hotellet. Responsen är god och det är många som ser fram emot invigningen.

Samarbetet med Nordic Choice uppstod på vägen och kändes självklart för båda parter som bidragit med olika kunskap och kompetens i den gemensamma investeringen. Man har hela tiden varit överens om slutmålet och inte sparat på krutet utan valt att gå all in.

Förutom en ny byggnad som rymmer 700 nya sängplatser bygger man om den gamla mässen Murklan på 5000 kvadratmeter. Där får man bland annat plats med 20 konferensrum i olika storlekar där det största rymmer upp till 220 personer, en SPA och Fitness-avdelning på 1500 kvadratmeter, ett gym på 350 kvadratmeter samt en restaurang där omkring 700 sittande gäster får plats.

Hundra meter bort finner man nya evenemangsarenan Frösö Convention Center, en före detta flyghangar för Jas-plan, där man håller mässor, konferenser och konserter. Idén till hela projektet föddes för tre år sedan och efter många omritningar var det slutligen dags att börja med själva bygget våren 2014. Tanken har hela tiden varit att tillföra något nytt och storslaget som det inte finns like till i Norrland.

– Utgångsläget är det bästa. Ett hotell med konferens och spa i grunden toppat med ett evenemangscenter av denna kaliber gör anläggningen komplett. Till detta adderar vi vacker natur med möjlighet till rekreation, närliggande golfbana och flygplats samt fantastisk utsikt över fjällen. Det blir helt enkelt oslagbart! Vad mer kan man begära?

Snyggt, modernt och funktionellt är ord som rätt beskriver anläggningen. Stilen är lugn och harmonisk med mycket mörkgrått i grunden accenterat av mer färgglada möbler. De nordiska elementen är påtagliga. För att sätta lokal prägel på inredningen har man även valt att lyfta det genuint jämtländska.

– Det är viktigt att behålla den genuina karaktären. Även spa-anläggningen har fått en tydlig jämtländsk profil, det känns självklart att man ska känna vart man har kommit tycker vi.

Tommy Lif på Attacus Bygg som står för totalentreprenaden skriver under på att det är ett unikt och spännande projekt som är på gång.

– Det är självklart jätteroligt att få vara med om att bygga Quality Hotel & Resort Frösö Park. Det är dessutom extra kul för oss som byggentreprenör att det är ett traditionellt bygge med platsgjuten stomme, det gör det hela än mer speciellt.

Han tycker att bygget har gått bra och att den största utmaningen i projektet varit tidplanen.

– Det är en ständig utmaning i alla projekt skulle jag vilja påstå. Rent byggmässigt var det en bra vinter och vi hann få på taket innan snön kom vilket underlättat en hel del. Som byggprojekt är hotellet tacksamt att bygga då det är ett nybygge och alla fem plan är identiska.

Tommy Lif konstaterar att Murklan bjudit på fler utmaningar då det generellt är svårare med ombyggnad än nybyggnad. Båda projekten ligger i fas och på agendan står golvläggning, målning samt inredning. Allt beräknas att bli klart till utsatt tid.

– Vi ser fram emot att få välkomna våra gäster och vet att vi kommer att erbjuda dem en upplevelse utöver det vanliga, avslutar Marcus Lundberg.

Fakta Quality Hotel & Resort Frösö Park i Östersund

Byggherre: Frösö Park Fastighets AB

Arkitekt: Hermansson Hiller Lundberg

Totalentreprenör: Attacus Bygg AB

 

 

 

Projektkategori
Hotell
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt