banner
8 år sedan
4368 Har läst om projektet
0 0

Nya Lindsdalsskolan snart klar

Bevakat av:
C:Usersstefan.ATRIODocuments2811N_Hus08_2013_BH_Stefan.pdf
banner

Kalmar kommuns satsningar i Lindsdal genom åren har varit lyckosamma och samhället utanför Kalmar växer. Ett växande elevantal gör att Lindsdalsskolan nu byggs ut i två etapper.

Lindsdalsskolan byggs ut med totalt 18 nya klassrum. Bygget sker i två etapper där den första började i april förra året. Till höstterminen i år står tio nya klassrum i två separata skolbyggnader färdiga. Dessutom ska en del av den befintliga skolan renoveras.

En länga av den nuvarande skolan har rivits och ersätts med nya och större lokaler.  Kalmar kommun valde Hansa Bygg AB för att utföra nybyggnationen sedan de lämnat lägst anbud i en offentlig upphandling, dessutom ombyggnaden samt viss rivning av skolan. De nya byggnaderna är Hus 08 och Hus 09. Hus 03 byggs om och viss rivning har skett av Hus 01.

Akustikkrav
Båda de nya husen innehåller klassrum, där Hus 09 är avsett för hemkunskap och musik, vilket höjer kraven på akustiken.

– Rivningen av Hus 01, som blir komplett i den andra etappen, görs också av miljö- och energiskäl. När vi fick möjlighet att bygga om Lindsdalsskolan satsade vi litet mer. Därför valde vi en tung byggnad som kan ackumulera värme och förses med naturmaterial som sten, trä, metall och betong, säger Peder Hultgren, byggprojektledare och projektansvarig vid Serviceförvaltningen enhet bygg i Kalmar kommun.

Kalmar kommun har också ställt krav på många öppna elevytor med glasinslag, det är en viktig funktion att kunna se igenom passager genom byggnaderna. Flexibiliteten är också viktig med en omställbarhet i byggnaderna. De nya byggnaderna får trådlöst nätverk för ett datorbaserat arbetssätt.

Tydlighet
– Det här är en utförandeentreprenad där vi utgår från en prefabricerad betongstomme som vi har monterat, murat fasaden på, monterat fasadskivor på och därefter täckt med tak. Stomkompletteringar, installationer och fönstermontage utförs. Som generalentreprenör har vi samordning för alla discipliner i projektet, säger Stefan Laúrsen, projektledare vid Hansa Bygg AB.

Projektet vid Lindsdalsskolan är omfattande med många inblandade aktörer. Ansvarig för rivningen i Hus 01 och den som utför markarbetena i samband med att de nya skolbyggnaderna görs i ordning är Markanläggning Jonas Lindell AB.

FAKTA
Byggherre: Kalmar kommun
General- och byggnadsentreprenör: Hansa Bygg AB
Arkitekt: Atrio Arkitekter AB
Stomleverantör och entreprenör: Finja Prefab AB
Rivnings- och markentreprenör: Markanläggning Jonas Lindell AB
Byggtid: april 2014-augusti 2015.

Illustration: Atrio Arkitekter AB

 

 

Projektkategori
Skolor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt