banner
8 år sedan
5793 Har läst om projektet
0 1

Nya hyresrätter i Upplands Väsby

Bevakat av:
Punkthus-Hammarbyväg
banner

På en gammal parkering nedanför Väsbyskogen uppförs nu fem punkthus med 97 nya lägenheter. Väsbyhem utökar antalet bostäder i området som växer.

 – Vi började gräva ur för garaget i mars förra året, och vi kom upp ur ”gropen” och la det första husets plattbärlag i augusti och efter det har de fem husen börjat växa fram, berättar Jessica Wågberg, arbetsledare på JM Entreprenad AB och aktiv i projektet med Hasselbladen punkthus.

Vid Hammarbyvägen nedanför Väsbyskogen/Hasselgatan omvandlas just nu en gammal parkeringsyta till fem nya punkthus med stort underjordiskt garage. Området nedanför Väsbyskogen erbjuder närhet till både natur och service. Det finns även möjlighet till bad under sommarhalvåret i områdets utomhuspool, Hasselbadet.

Stort garage

Under punkthusen kommer det bli ett stort garage med hela 96 parkeringsplatser. Man har precis lagt HDF bjälklagret förra veckan så nu är det tätt uppifrån garaget under hus 7, 13 och 15.

– Det sitter dock inga garageportar eller ståldörrar på plats ännu. Nästa steg är att börja dra rör och el och sen försöka torka ur garaget och få lite värme.

Det hör inte till vanligheterna att det är så många parkeringsplatser i förhållande till antalet lägenheter, vilket är lite unikt för projektet.

– Det som är lite ovanligt idag är att de har garage för de boende. Det är inte så vanligt i dag när man bygger hyresrätter. Och att de är så pass många, vi bygger 97 lägenheter och det kommer att finnas 96 parkeringsplatser. Ofta brukar man bygga 0,3 parkeringsplatser per lägenhet när man bygger i närförort, fortsätter Jessica Wågberg.

Hus och lägenheter i tiden

Husen har ett typiskt 2010-tals utseende med puts, tegel och panel samt med stora fönster. Till alla lägenheter hör också balkonger eller uteplatser.

De nya hyresrätterna kommer ha en bra standard och en väl genomtänkt planlösning. Alla lägenheter är yteffektiva och typiskt moderna med snygga ytskikt. Projektet består av 25 stycken, 1:or om 45 kvm, 44 stycken 2:or på 49-65 kvm, 3 stycken 3:or på 81 kvm och 25 stycken 4:or på 103 kvm. Beräknad inflyttning är från september 2015 till augusti 2016.

– Två av husen har tätt tak, det tredje huset kommer att få tätt tak den här veckan. Och de två sista husen kommer att få sina yttertak på plats under de närmaste två månaderna.

I det första huset har man börjat installera den första hissen samt börjat isolera och regla upp för panelen på balkongerna.

– Fasadisoleringen kommer att börja sättas den här veckan. Sen kommer de andra husen efter ganska snart.

Väsbyhem har satt miljöcertifiering silver som mål på bygget och det är det man eftersträvar att nå. Det kommer att vara sedumtak för att ta hand om regnvatten från taken som en del av miljöcertifieringen.

– Jag tror att det kommer att bli jättefint när det är klart och jag hoppas att de boende runt omkring tycker det med, avslutar Jessica Wågberg.

Fakta Väsbyskogen

Byggherre: AB Väsbyhem

Arkitekt: Archus Arkitekter i Västerås AB

Byggentreprenör: JM Entreprenad AB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt