banner
8 år sedan
6491 Har läst om projektet
1 0

Ny era för Riviera

Bevakat av:
Ariviera2
banner

Ett av Sveriges första badortshotell – Riviera Strand i Båstad – går in i en ny era. Den anrika anläggningen får 148 nya bekväma rum i en ny treplans huskropp kopplad till den anrika funkisrestaurangen som renoveras.

Läget är som tidigare i direkt anslutning till stranden. Hotel Riviera Strand blir en ny samlingsplats för den aktiva familjen med aktiviteter, pool, konferens, restaurang, evenemang, andelsägande och hotellboende.

Byggherre är AB Himmeslövs Havsbad och totalentreprenör är NCC Construction AB. Byggstart var våren 2014 med påbörjad inflyttning den här sommaren. Arbetet sker i partneringsamarbete och ordern är värd cirka 200 miljoner kronor.

Badortshotell
Hotell Riviera byggdes som ett av Sveriges första badortshotell 1932 intill stranden i Malen i Båstad. Restaurangdelen ritades av arkitekt August Svensson i en blandstil av nyklassicism och funkis. Särdragen som man också varit noga med att ta tillvara i nya Hotel Riviera Strand är matsalens upphöjda takparti med lanternin som sträckte sig över hela dansgolvet och anslutande galleriliknande atrium.

– Det behövs fler hotell på Bjärehalvön och Båstad så det känns bra att bidra till turistnäringen. Just hotell Riviera har många som bott i Båstad minnen av och det är roligt att få återskapa det till den glans som det förtjänar. Det blir en spännande uppgift att hitta en modell så att det gamla blir funktionsdugligt och harmonierar med det nya vi bygger, säger NCC:s affärschef Joakim Stenberg.

Varsam renovering
Delar av den ursprungliga byggnaden från funkistiden renoveras varsamt och integreras med två nya byggnader i tre plan samt ett poolhus. Ett 50-tal av sviterna säljs som ägarlägenheter. Alla sviter kommer att ha en egen uteplats eller stor balkong och gemensamma takterasser.

– Vi är glada att kunna bevara hotellets historia i restaurangen och tack vare de nya byggnaderna kan hotellet ta emot betydligt fler gäster än tidigare. Redan nu har vi en lång intresselista med ett 100-tal namn till ägarsviterna, säger Anders Nelson, vd för Himmelslövs Havsbad, som bland andra ägs av entreprenörerna Erik Paulsson, Mats Qviberg och Douglas Roos.

Samarbetsformen partnering effektiviserar byggprocessen, minskar kostnader och ökar kvaliteten. Byggherre, konsulter och entreprenör löser en bygguppgift gemensamt med ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Förstklassigt
På hotellet finns toppmoderna mötes- och konferenslokaler och en förstklassig restaurang. Hotel Riviera Strand ingår i gruppen Scandinavian Resort som även driver Hotel Skansen i Båstad, Torekov Hotell, Högfjällshotellet och Gammelgården i Sälen.

FAKTA

Byggherreombud: Backahill Förvaltning AB
Byggnadsentreprenör: NCC Construction Sverige
Beställare: AB Himmeslövs Havsbad
Arkitekt: Pontus Möller Arkitekter
Takentreprenör: Icopal Entreprenad AB
El- och VVS-entreprenör: Bravida Prenad AB
Kostnad: Cirka 200 miljoner kr

 

Illustration: Pontus Möller Arkitekter

 

Projektkategori
Hotell
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt