banner
8 år sedan
5471 Har läst om projektet
1 0

Ny bostadsidyll växer fram i Vikingstad

Bevakat av:
banner

I den lilla villastaden Vikingstad bygger GBJ-Bygg 40 rymliga lägenheter i kvarteret Bankeberg. Projektet är uppdelat i två etapper om totalt åtta huskroppar i två plan med lägenheter för både den större och mindre familjen. Huskropparna binds samman med en pergola som skydd för väder och vind med fyra naturliga rumsenheter.

– Detta är ett samarbetsprojekt mellan GBJ och Hem1. GBJ äger projektet som startades upp i augusti 2014. Företaget jobbar med att ta fram nya bostadsområden i södra Sverige, framför allt bostadsrättsföreningar, säger Johan Sahlén, vd på GBJ bostadsutveckling AB.

Vikingstad är en tätort i Linköpings kommun, ca 13 km väster om Linköping. Orten hette tidigare Bankeberg men bytte namn till sockennamnet Vikingstad 1927. Där av namnet Brf Bankeberg 1 och 2 med vardera 20 lägenheter.

Projektutveckling

GBJ-Bygg grundades 1945, medan Hem1 är ett erfaret husföretag som levererar villor, grupphus, flerbostadshus och stommar sedan 1998 då verksamheten startade i Karlskrona. GBJ satsar på att utöka projektutveckling i egen regi av bostäder i södra Sverige.

Det hela började med att Hem1 vann markanvisningstävling. Ett år senare påbörjades försäljningen. Lägenheterna har hög grundstandard med yteffektiv planlösning. Stora balkonger med glas räcke runt om och gott om plats att placera utemöbler. Uteplatserna är ordentligt tilltagna för att ge villakänsla med egen täppa.

Inredningen består av parkettgolv i alla rum, kakel och klinker i badrum där även tvättmaskin och torktumlare finns placerad. Köket är inrett med Ballingslövs köksinredning och vitvaror från Siemens. Vitmålade skåpluckor är standard, men det går att välja annat som tillval.

Utfackningsväggar

– Byggkonstruktionen består av betongplatta på mark och lägenhetsskiljande väggar i betong. Mellanbjälklag i betong och innerväggar bestående av träreglar och gips. Ytterväggarna består av utfackningsväggar med träpanel på utsidan i orange kulör som ger ett modern intryck, säger Fredrik Dahlström, vd på GBJ Bygg Väst.

Till varje lägenhet finns utvändiga förråd och en parkeringsplats utan tak men med motorvärmare. Husen värms upp med fjärrvärme och det finns separata FTX-aggregat med värmeåtervinning till varje lägenhet.

Framgångsrikt koncept

– Efterfrågan på bostäder i Linköpings kommun är stort och detta är ett koncept som GBJ tagit fram och byggt på flera olika platser med stor framgång. De är prisvärda, d v s man får mycket hus för pengarna. Störst efterfråga är treor på ca 70 kvm och fyror på ca 77 kvm. Detta är ett bra alternativ för dem som bor i villa men vill slippa trädgårdsskötsel, säger Johan Sahlén.

Projektbyggarna har ritat husen och GBJ Väst bygger. Svensk fastighetsförmedling i Linköping har hand om försäljningen av Brf Bankeberg 1 och 2, totalt 40 lägenheter. Första etappen flyttar in första juni i år och därefter sker inflyttningen successivt.

Fakta Vikingstad

Typ: flerbostadshus, brf

Kommun: Linköping

Byggstart: september

Byggherre: Hem1 och GBJ AB

Totalentreprenör: GBJ Bygg Väst AB

Arkitekt: Hem1 Karlskrona AB och Projektbyggaren Teknik Syd AB

 

 

 

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt