banner
8 år sedan
3792 Har läst om projektet
0 0

Ny agenda för gamla kommunhuset i Haninge centrum

Bevakat av:
banner

Grosvenor införlivar 3 100 kvadratmeter av det tidigare kommunhuset i sitt förvärv och tar därmed total kontroll över utvecklingen i Haninge centrum.

 Genom en 3D-fastighetsbildning som involverade Fabege och Peab kunde man på Grosvenor tillsammans med Peab köpa det före detta kommunhuset i Haninge centrum.

– Det var ett strategiskt viktigt köp för oss som innebär att vi kan förbättra flödet i shoppingcentrumet och göra det än mer trevligt och tillgängligt för våra besökare, förklarar Christoffer Toll på Grosvenor Fund Management Sweden AB.

Det var 2011 som den Grosvenor etablerade sig i Sverige, sedan dess har man flera centrumprojekt på gång inom bolaget som exempelvis Haninge centrum, Upplands Väsby centrum och nu senast Skärholmens centrum.

– Vi utvecklar verksamheten hela tiden och verkar i Sverige på lång sikt.

I den nya satsningen i Haninge kommer Grosvenor att förfoga över de två källarplanen, gatuplanet samt plan ett, medan Peab bygger bostäder på de resterande planen av det tidigare kommunhuset.

Viss omstrukturering av hyresgästerna kommer att ske efter den omfattande renoveringen som är i sitt slutskede. Swedbank som tidigare satt i gatuplan kommer att flytta upp i de nya kontorslokalerna på plan ett tillsammans med Fastighetsbyrån.

Flytten frigör ytor i själva centrumet vilket innebär nya uthyrningsmöjligheter för fler butiker. Pressbyrån som legat i byggnaden sedan tidigare passar på att uppgradera sitt koncept verksamheten och flyttar till en ny lokal i huset.

– Det är alltid kul med en nystart vilket gör att vi kan hyresgästanpassa lokalerna efter våra hyresgäster som själva kan vara med och komma med konkreta förslag.

Det före detta kommunhuset var i stort behov av en renovering och på Grosvenor var man i princip tvungen att totalrenovera gatuplan samt plan för att kunna fortsätta med den planerade utvecklingen. Man har även installerat nya ventilationssystem samt el och värme. Fasaden mot insidan av centrum kommer också att genomgå en omfattande renovering.

– Det kommer att bli en effektfull fasad med olika material som träribbor och stålnät över slipade ytor. Belysningen kommer att öka effekten ytterligare genom att bilda intressanta mönster i fasaden.

Allt beräknas att vara klart till sommaren och själva galleriagången kommer att stå klar i slutet av mars månad. Samarbetet med Peab har gått bra och smidigt och de problem som uppstått har lösta efter hand. Projeketet har fortskridit som det ska utan några större bekymmer.

– Resultatet av våra och Peabs ansträngningar kommer att bli mycket bra. Det blir nytt, fräscht och trevligt när det är färdigt. Det här är en bra utveckling för så väl ägare, kunder och hyresgäster. Det känns bra att ge Haninge centrum ytterligare ett lyft.

På Grosvenor har man fler projekt på gång, även om de ännu inte är officiella.

– Fler projekt väntar och vi arbetar långsiktigt med att fortsätta utveckla och förbättra våra köpcentrum. Nu återstår att se vilka butiker som kommer att få hyra in sig i de nya, fräscha lokalerna. Allt jag kan säga i dagsläget är att det kommer bli en bra butiksmix som jag är övertygad om att besökarna kommer att uppskatta, avslutar Christoffer Toll.

Fakta Kommunhuset Haninge

Byggherre: Grosvenor Fund Management Sweden AB

Arkitekt: Wester & Elsner Arkitekter i Stockholm AB

Generalentreprenör: TL Bygg AB

Projektkategori
Handel & Kontor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt