banner
8 år sedan
5613 Har läst om projektet
2 0

NCC flyttar in i Wihlborgs nya kontorsbyggnad i Helsingborg

Bevakat av:
Floretten-Helsingborg-Foto-Harald-Eriksson
banner

NCC flyttar till våren in i ny modern kontorsmiljö i en fastighet som de själva varit med att uppföra och som ägs av Wihlborgs Fastigheter. Byggnaden består av åtta våningar med drygt 600 kvm per våning samt källarplan med cykelrum, förrådsutrymme, omklädningsrum med dusch m m. På nionde planet finns konferensrum, teknikutrymme och en altan med utsikt över Helsingborg.

Fastigheten Floretten 4 är belägen på Berga industriområde. Här finns industri, handel och kontor samt närhet till allmänna kommunikationsmedel samt E4:an och E6:an. Dessutom ligger Ängelholms flygplats med endast 20 minuters avstånd. En strategisk plats på många sätt.

Burspråk

– Alla plan är lika utom den översta som får en fantastisk utsikt över Bergaområdet. Konferenslokalen sticker upp med burspråk i glas ut mot korsningen, vilket göra att vi kan se havet från altan. Det blir fint att flytta hit, säger Göran van Speyck, platschef på NCC som också uppför byggnaden.

NCC flyttar i princip ifrån grannfastigheten som byggdes på 1980-talet och som även fortsättningsvis kommer att användas som kontorsbyggnad. Den nya fastigheten byggs enligt Miljöbyggnad Guld, vilket ligger väl i linje med NCC:s miljöprofil.

Huset har ritats av Arkitektlaget Jan Tellving i Helsingborg och ägs av Wihlborgs fastigheter som hyr ut kontorslokalerna. NCC kommer att utnyttja ca 1500 kvm av kontorsytan.

– Vi får nästan samma utrymme. Skillnaden är att vi kan ha en receptionist och möteslokaler på bottenplan som gör det lättare för oss att ta emot besökare. Det skapar också ro åt dem som arbetar i kontorslokalerna ovanför, säger Göran van Speyck.

Miljöbyggnad

På plan två kommer det att finnas ett pentry där personalen kan värme mat samt toaletter i närheten av hiss och trapphus. Eftersom det är en miljöbyggnad Guld kommer det att finnas Led-lampor och närvarostyrd belysning.

– Vi har valt att använda material enligt Sunda hus och jobbat mycket med att skapa god akustik samt bra inomhusklimat. Även om vi arbetat med ett modulsystem är kontorsutrymmet öppet med fasta väggar och flexibla väggar som lätt kan omvandlas till enskilda kontors- eller möteslokaler. Det måste finnas en flexibilitet i byggnaden som gör att vi lätt kan lokalanpassa efter hyresgästens önskemål samtidigt som vi håller hög miljöstandard, säger Leif Svensson, projektledare på Wihlborgs Fastigheter.

Mellan 350 och 400 personer kommer att jobba i byggnaden. Det betyder också att en del som inte tar de allmänna kommunikationerna skall kunna parkera utanför sin arbetsplats. Utanför huset anlägger man därför en parkeringsplats med plats för ca 200 bilar, varav en del är besöksparkering.

HDF bjälklag

Anläggningsarbetet med markarbeten påbörjades i december 2013 och i april 2014 påbörjades prefabmonteringen. Alla bärande väggar består av prefabbetong samt trapphus och hisschakt. Ovanpå HDF-bjälklag har man flytspackel. Yttertaket består av HDF-plattor med isolering och särskilt papp. Fasaden är vitmålat betong medan hörnet med burspråket på översta plan består av fasadtegel. Tätt hus med fönster och tak kvar klart i mitten av juli 2014. Första inflyttningen sker i april och pågår fram till juli månad 2015.

– I dagsläget har vi sex olika hyresgäster inklusive NCC. För Wihlborgs är denna kontorsfastighet ytterligare en projektinvestering i vår satsning på modernare fastighetsbestånd. Det är trevliga lokaler och vi får en flexibilitet att expandera i denna byggnad. Både Helsingborg och Malmö är expansiva områden som vi satsar mycket på, säger Leif Svensson.

Fakta Floretten 4

Typ: Kontorsbyggnad

Kommun: Helsingborg

Byggstart: december 2013

Färdigt: våren 2015

Byggherre: Wihlborgs Fastigheter

Arkitekt: Arkitektlaget Jan Tellving i Helsingborg

Byggentreprenör: NCC Construction AB

 

Foto: Göran van Speyck

 

Projektkategori
Handel & Kontor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt