banner
8 år sedan
2909 Har läst om projektet
0 0

Modernt och yteffektivt på Norrmalm

Bevakat av:
1
banner

Vid årsskiftet öppnar Best Western & hotel i korsningen Apelbergsgatan och Luntmakargatan på Norrmalm i Stockholm. Bygget pågår för fullt.
De före detta kontorslokalerna genomgår ett förvandlingsnummer blir ett nytt livsstilshotell med 201 rum mitt i Stockholm city.

En av utmaningarna är att fastigheten ligger i en av Stockholms brantaste backar vilket gör att man bygger ett flertal mörka rum. Då hotellet står klart kommer det totalt att finnas 201 rum, restaurang, bar samt fitness center.

Visionen om ett modernt, yteffektivt hotell i centrala Stockholm med hög klass håller på att förverkligas för byggherren Sleepingfox Hotel Group.

Naturmaterial
Inredningen på hotellet blir trivsam. Man har valt att använda naturmaterial som sten, trä, klinker och puts för att få till en ombonad känsla.

– Vi har tagit in mycket färg och form i projektet, där färgskalan går i mörkbrunt, beige och grått. Inte en enda vit vägg så långt ögat når kommer att finnas i hotellet, säger Lars-Jerker Molin, VD och delägare Sleepingfox Hotel Group.

Rummen är på cirka 12 kvadratmeter, vilket gör att loungen och restaurangen blir extra viktiga ytor för gästerna som kan använda dem som sitt vardagsrum.
Den nya hotellprodukten från Sleepingfox Hotel Group är framtagen för att passa framtidens gästbehov med fokus på rätt saker; pris, funktion, smarta digitala lösningar och ett läge mitt i city.

Fokus
Namnet – &hotel – syftar på hotellets huvudsakliga fokus. &hotel får ett hotellkoncept där allt det onödiga har skalats bort. Det blir ett hotell som ligger centralt med allt vad gästen behöver till ett riktigt bra pris.

Bakom konceptet ligger ett omfattande arbete som utgår från dagens resenärer och hotellgäster. En mängd frågor har ställts och analyserats. Vad är viktigast när vi bor på ett hotell idag, vad vill vi göra och vad kan vi vara utan?

– Vårt nya hotell kommer att ligga helt rätt i tiden, det är modernt och genomtänkt. Ett hotell byggt med fokus på att förenkla för gästerna så att de i sin tur kan fokusera på allt det som de kommit hit för att göra, betonar Lars-Jerker Molin.

Modern resenär
– Det känns spännande med ett hotell som är anpassat för den moderna resenären och som samtidigt har det strategiska läget endast ett stenkast från Hötorget, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Scandinavia.

Med det nya hotellet stärker Best Western sin position som en av de större aktörerna i Stockholm. Best Western får i och med nytillskottet 14 hotell i Stockholmsområdet.

Sleepingfox Hotel Group AB driver tre hotell i Sverige. Alla under Best Westerns varumärke. Hotellen hittar finns i Bromma, Norrköping och Sundsvall. Och från årsskiftet alltså också i centrala Stockholm med Best Western &hotel.

Fakta

Vad: Ombyggnad av kontor till hotell på Norrmalm, Stockholm, 201 hotellrum, enkel- och dubbelrum, 61 kabinrum och 140 rum med fönster. Samverkansentreprenad.
Byggherre: AFA Trygghetsförsäkring AB
Hyresgäst: Sleepingfox Hotel Group AB
Projektledare: Hedström & Taube Projektledning
Total- och byggnadsentreprenör: Peab Sverige AB
Arkitekt: Millimeter Arkitekter AB
Konstruktör: Byggnadstekniska Byrån i Sverige AB
Plattsättning: Atlas Golv & Interiör AB
Investering: cirka 120 miljoner kr.

Projektkategori
Hotell
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt