banner
8 år sedan
13828 Har läst om projektet
0 1

Modekoncernen Varner-Retail bygger centrallager i Vänersborg

Bevakat av:
varnerlager_1140x350px
banner

Den norska klädjätten Varner-Retail, som bland annat äger Dressman och Cubus, bygger ett nytt centrallager på ca 50 000 kvm vid Trestad center i Vänersborg. Lagret kommer även fungera som distributionscentral för leveranser till ca 1 300 konfektionsbutiker. När lagret är i full drift 2017 räknar Varner-gruppen med att sysselsätta ca 50 personer.

NCC har uppdraget att bygga anläggningen i Vänersborg, en order på ca 300 miljoner kr. Byggnaden består av totalt 53 000 kvm, varav ca 9 000 kvm blir ett höglager på 30 m och resterande ett låglager på 15 m i höjd.

– Genom att satsar på Breeam nivå Very Good går vi igenom hela processen och säkerställer en lägre miljöpåverkan. Då kan vi vara säkra på att leverera en högre kvalitet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef, NCC Construction Sverige.

Markarbeten

Projektet är en totalentreprenad där NCC ansvarar för att uppföra byggnaden inklusive att bereda marken. Projektet sysselsätter omkring 80 personer.

Varner Retails nya distributionscenter kommer att ersätta de sex tredjepartslager som idag används för distribution till bl a koncernens butikskedjor Dressman, Cubus, Bikbok, Carlings, Wow, Volt och Urban. När distributionscentret står färdigt rymmer det ca 40 000 pallplatser samt 330 000 dynamiska platser i ett miniloadsystem samt 60 000 lådor i en autostorelösning, som ska hantera hela den europeiska marknaden.

Swisslog har uppdraget som total-integratör, vilket innebär att de ska sköta allt från design och leverans till integration av det nya distributionscentret. Ordern innefattar automatiska staplingskranar, ett bansystem för pall- och lättgods, en logistiklösning för hängande kläder samt en autostore, som länkas ihop genom en crossbelt-sorter och Warehouse manager – Swisslogs eget styrsystem. Ordern rymmer även ett långsiktigt drifts- och serviceavtal.

Ergonomiskt

– Vi önskade en flexibel, kostnadseffektiv, ergonomisk och grön lösning. Swisslogs innovativa lösningsdesign var den slutligt avgörande faktorn, säger Anders Eriksson, logistikchef i Varner Retail AB.

Varner-Gruppen har över 1 380 butiker i Skandinavien, Finland, Tyskland, Island och Polen och en omsättning på drygt 12 miljarder kr. Integrationen startar i april 2015, för ett totalt övertagande sommaren 2016.

Geografiskt rätt läge

– När vi skulle bestämma platsen för etableringen var det många faktorer som spelade in. Det var naturligtvis viktigt för oss att lagret geografiskt låg rätt i förhållande till våra butiker och Göteborgs hamn, samt att det fanns närhet till stora vägar. Tillgången till rätt arbetskraft är en annan punkt som vi har värderat, säger Anders Eriksson.

När lagret beräknas vara i full drift 2017 räknar Varner-Retail med att sysselsätta cirka 50 personer.

 

Fakta Varner-Retail bygger centrallager i Vänersborg

Byggherre: Varner Retail AB

Byggtid: maj 2014- december 2015

Total- och byggherre: NCC Construction Sverige

Värde: Cirka 300 miljoner kr

 

Projektkategori
Handel & Kontor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt