banner
8 år sedan
4273 Har läst om projektet
0 0

Medelhavsinspirerad arkitektur i Upplands Väsby

Bevakat av:
Solvändan-ny-utan-logga
banner

Brf Solvändan bjuder på ett boende utöver det vanliga med ett centralt läge i Upplands Väsby. Allt från fasad till interiör är smakfullt utvalt för att göra boendet attraktivt.

 De nya fastigheterna uppförs på Holmvägen 22 i Upplands Väsby och är Väsbyhems första bostadsrättsprojekt. Allt som allt kommer föreningen bestå utav 83 lägenheter. Det kommer att vara 1-5 rum och kök i storleksspannet 32-126 kvm.

– Projektet innehåller en variation på bostäder, både små och större. Köpare varierar från förstagångsköpare till familjer där de äldre barnen flyttat ut. Det ser alltså ut att bli en bra mix på grannarna, säger Jenny Rud, vice vd och affärsutvecklingschef på Väsbyhem.

Försäljningen har gått bra och av de 83 lägenheterna finns i dagsläget bara 15 kvar. Inflyttningen går i tre etapper, med start hösten 2015.

Medelhavsinspirerat

En av de utmärkande sakerna med projektet är den medelhavsinspirerande arkitekturen. Jenny Rud berättar vidare att det var en idé som togs fram i samarbete mellan arkitekten och projektgruppen hos Väsbyhem.

– Balkongerna är vinklade för att fånga så mycket ljus som möjligt, det var även så som projektet fick dess namn ”Solvändan”, som är en blomma som vänder sig efter ljuset.

Lägenheterna är ljusa med bra och luftiga planlösningar. En del av lägenheterna är etagelägenheter med vinterträdgård och dubbla terrasser. Mellan husen kommer det att vara en mysig, insynsskyddad gård av privat karaktär.

– Gården är tänkt att bli en plats där man kan mötas, sitta ner en stund eller vara ute och leka med barnen.

Satsning på hög kvalitet

Något som genomlyser hela projektet är satsningen på bra materialval. Man har valt att satsa på hög kvalitet med möjlighet för de boende att anpassa hemmet så att det blir rätt för var och en. Genom både standardval och tillval går det att sätta sin personliga prägel på boendet. Boendet kan sammanfattas som modernt och bekvämt för dem med höga krav på funktionalitet och standard.

– Lägenheterna håller en bra standard. Det är faktiskt en synpunkt som vi har fått från många; att man är nöjd med standardvalen. Men det finns tillval på till exempel kakel, klinker, väggfärg, tapeter och kranar för de som önskar.

Bra kommunikationer

Brf Solvändan kommer att ha bra kommunikationsmöjligheter. Husen ligger på bekvämt gångavstånd både från Väsby Centrum, Sigma Centrum och pendeltågstationen. Det finns en direktbuss som trafikerar sträckan Brunnbyvik- Sergels torg vardagsmorgnar och kvällar och som stannar precis utanför Brf Solvändan på Väsbyvägen. På så sätt kan man snabbt ta sig in till centrala Stockholm kommunalt på cirka 45 minuter.

– Solvändan är ett vackert projekt som förhoppningsvis kommer skänka mycket glädje åt de personer som kommer kalla lägenheterna för sina hem, avslutar Jenny Rud.

 

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt