banner
9 år sedan
6506 Har läst om projektet
4 0

Malmö live – Malmös nya mötesplats.

Bevakat av:
malmo
banner

Bygget påbörjades 2012 och invigning planeras till den 4 juni 2015. Byggherre är Skanska och arkitekt Schmidt Hammer Lassen. Totalkostnaden för hela anläggningen (konsert, kongress och hotell) beräknas bli 1,4 miljarder kr.

Hela kvarteret omfattar totalt 90 000 kvadratmeter. Kongressdelen kommer att ta upp till 1500 personer, konserthuset kommer att rymma 1600 åskådare och hotellet får runt 445 rum. Hotellet blir cirka 85 meter högt, och på 25:e våningen byggs en skybar med utsikt över hela Malmö och Öresund. I kvarteret bygger även Skanska tre hus för bostäder och kontor.

Malmö Live är Malmös nya mötesplats där musiken är grunden. Malmö Live består av ett konserthus, en kongressanläggning, ett hotell och flera serveringar. Den 2 maj 2015 öppnade kvarteret, kongressen, hotellet och serveringarna. Konsertsalarna ska färdigställas under sommaren och 28 augusti inleds första konsertsäsongen med en premiärhelg. Den 4 juni invigs kvarteret med ett stort utomhusarrangemang som är öppet och gratis för alla.

Med Malmö Live får Malmöborna på en och samma gång ett konserthus, en kongressanläggning och ett hotell med flera serveringar som välkomnar alla. Malmö Live omfattar, tillsammans med bostadshusen och kontorsbyggnaden, 90 000 kvadratmeter – ett helt kvarter där människor bor, arbetar och träffas. Bakom projektet står Skanska, Malmö Stad, Nordic Choice Hotels Clarion och Malmö SymfoniOrkester. Fönsterleverantör är Domlux. Den 4 juni invigs Malmö Live.

Projektfilter
· · ·
Projektkategori
Hotell
banner

Kommentarer till Malmö live – Malmös nya mötesplats.

  • UNDERBART! detta kommer att bli tvärsjysst!

    philip karjalainen 8 maj, 2015 11:33 Svara

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt