banner
9 år sedan
3758 Har läst om projektet
2 0

HSB byggstartar 116 lägenheter i Rynningeåsen i Örebro

Bevakat av:
banner

Nu byggstartar HSB brf Honnören på Pionjärgatan i Rynningeåsen. Det blir stadsdelens största bostadsrättsförening med totalt 116 lägenheter.

– Vi ser ett ökat intresse för nybyggda lägenheter i Örebro. Därför startar vi alla 116 lägenheterna som en etapp. Brf Honnören blir vår största bostadsrättsförening i Örebro på 20 år, säger Magnus Larsson, byggchef på HSB Mälardalen.

Lägenheterna blir fördelade i två lamellhus med fyra våningar och en indragen vindsvåning. Fasaden blir stram med en stadsmässig karaktär som lättas upp av en varierad färgsättning.

– Den putsade stadsmässiga fasaden knyter an till de befintliga kasernbyggnaderna, framför allt den karaktäristiska gula kulören som återfinns på regementets ”sjuka” på Pionjärgatan., berättar arkitekten Lars-Göran Otterling från Roof Arkitekter.

Under gården blir det ett gemensamt garage. Bostadsrättsföreningen får även tillgång till två tvättstugor och två gemensamhetslokaler med övernattningsmöjlighet.

Bostäderna säljstartade i februari 2015 och drygt hälften är förhandstecknade. Inflyttning planeras ske under 2017. Invigning av byggnationen genom ett klassiskt ”första spadtag” sker den 25 maj kl 12 tillsammans med förhandstecknarna.

 

Fakta HSB brf Honnören

Antal bostäder: 116 med 1 – 5 rok, 28,5 – 118 kvm

Insats: 895 000 – 3 295 000 kr, avgift 1 815 – 6 143 kr

Byggentreprenör: Peab

Arkitekt: Roof Arkitekter

 

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt