banner
8 år sedan
4915 Har läst om projektet
0 0

HSB bygger nytt på Hisingen

Bevakat av:
Blasippan_Exterior_LIGHT_DPjuni2014
banner

HSB brf Blåsippan bygger tre nya punkthus med totalt 74 lägenheter i Tuve på Hisingen i Göteborg. Husen kommer att vara klara för inflyttning i början av 2016.

HSB brf Blåsippan är den tredje etappen i HSB Göteborgs satsning på Västra Tuve. Första etappen var att bygga två trevåningshus med 51 lägenheter. Andra etappen var HSB brf Vitsippan, två byggnader på nio våningar med 64 bostadsrätter. Etapp tre är Blåsippan med 74 bostadsrätter i tre punkthus på sex våningar. Totalt är det 189 lägenheter. Utöver de tre punkthusen byggs också ett parkeringsdäck i två plan.

Projektet startade i maj 2014. Planen är att ett hus i taget skall vara klart under de tre första månaderna nästa år. Det sista huset är alltså klart för inflyttning i mars 2016. Projektet beräknas kosta ca 100 mkr. Tuve, där husen byggs, har anor långt bak i tiden. Redan under bronsåldern fanns en handelsplats där Tuve torg nu ligger. Idag har stadsdelen ca 9000 invånare, och växer.

– Tuve lockar många som bor i närområdet, berättar Christoffer Jonsson, säljare vid HSB. Det är många som jobbar på Volvo som har köpt bostäder i brf Blåsippan. Det är ett fint läge med både skog och utsikt. Det återstår bara någon enstaka lägenhet att sälja. Området har ökat i popularitet tack vare den goda marknaden.

– Vi arbetar med att klassa byggnaden till miljöbyggnad silver, berättar Tobias Persson.  Vi utför också ett fördjupat arbete med en utvald byggdel gällande ISO 26000 för att utvärdera och se över våra leverantörer, så att vi använder produkter som har tagits fram på ett säkert och rättvist sätt. Detta kommer på sikt att sätta press på marknaden.

Husen ligger högt upp på en sluttning med utsikt över Tuve åt ena hållet, och Hisingsparken åt det andra. Hisingsparken, på 320 hektar, är Göteborgs största parkområde. Parken har en 4H-gård med får, grisar, höns och kaniner. Det finns också ett idrottsområde med bollplaner och ishall. I november förra året invigdes en ny utflyktslekplats med linbana, rutschkana, och en grotta att leka i. I parken finns även flera våtmarker. På toppen av Bjurslättsberget finns rester av en gammal fornborg från 500-talet.

– Tidigare har vi sett att husen lockar både den äldre och yngre generationen, säger Tobias Persson, produktionschef vid Skanska Sverige AB. Man ser att äldre lämnar sina hus för att bo bekvämt i en bostadsrätts alla fördelar. Man ser också att husen lockar den yngre marknaden därför att stombussen stannar precis nedanför boendet, och på grund av närheten till fritidsaktiviteter och naturen.

Fakta

Nybyggnad av 3 punkthus med 74 bostadsrätter
Värde: ca 100 mkr
Byggherre: HSB brf Blåsippan
Totalentreprenör: Skanska Sverige AB
Arkitekt: Malmström Edström Arkitekter Ingenjörer AB.

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt