banner
9 år sedan
3229 Har läst om projektet
2 0

Första spadtaget för bostadssatsning i Malmö

Bevakat av:
xypawb4hdpsz4vvoa4in-1
banner

Nu påbörjas byggandet av nära 300 nya bostäder i Limhamns Läge – en satsning för att minska bostadsbristen i Malmö. LINK arkitektur står bakom ett av de nya bostadskvarteren vars attraktiva läge erbjuder närhet till både hav och stadsliv.

På uppdrag av MKB Fastighets AB och NCC Constructions har LINK arkitektur ritat ett av de bostadsprojekt som nu uppförs vid Limhamns gamla fiskeläge. Kv Hisstornet kommer att bestå av tretton sammankopplade byggnader med drygt 160 lägenheter. Varje hus får sitt eget fasaduttryck i tegel med lätta balkonger i stål och lägenheterna kommer att förses med balkong eller en egen mindre trädgård. I entréplanet ryms café och andra verksamheter medan ett öppet gårdsrum har utformats för lek och gröna rekreationsytor.

Fredag den 8:e maj togs de första spadtagen för de nya bostäderna. På plats närvarade bland annat Lars-Erik Lövdén, styrelseordförande för MKB och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande samt arkitekterna bakom de olika bostadsprojekten.

Satsningen är MKBs största sedan 70-talet och omfattar totalt 420 nya bostäder i Limhamns Läge och Västra Hamnen i Malmö. Inflyttning är planerad från 2016 och framåt.

FAKTA KV HISSTORNET

Plats: Limhamns Läge, Malmö
Status: Planerad inflyttning 2016
Omfattning: 162 lägenheter
Byggherre: MKB Fastighets AB / NCC Construction
Arkitekt: LINK arkitektur, uppdragsansvarig arkitekt Marius Lorentzen

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt