banner
8 år sedan
3240 Har läst om projektet
0 0

Fastighetsbolaget Åke Sundvall får markanvisning för 220 bostäder i Barkarbystaden

Bevakat av:
qxtdulkwt9iad8p9kt9p-1
banner

Järfälla kommun har tecknat markanvisningsavtal med fastighetsbolaget Åke Sundvall AB. Avtalet omfattar 220 bostadsrätter i Barkarbystaden med inflyttning i slutet av 2016.

Bostäderna, som bildar kvarteret Paraden, kommer att byggas i etapper med start i juni. Första etappen blir klar för inflyttning i slutet av 2016, och hela kvarteret beräknas vara färdigbyggt 2018.

Bostäderna kommer att ligga centralt vid Stora torget i Barkarbystaden. Sedan tidigare har Åke Sundvall ett ramavtal med Järfälla kommun om marken i kvarteret.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att få sätta igång med byggnationen av kvarteret Paraden. Kvarterets arkitekter, Kod arkitekter, har hämtat mycket inspiration från Konserthuset i Stockholm med sin blå puts, ljusa sten och nätta smidesdetaljer. Vi hoppas att kvarteret kan vara med och bidra till att Barkarbystaden blir en levande och intressant stad med vacker och spännande arkitektur, säger Sarah Segerman, projektledare hos Åke Sundvall AB.

– Åke Sundvall bidrar till Barkarbystadens snabba framväxt med ett spännande stadskvarter med bostäder av hög kvalitet, med en arkitektur som vågar ta för sig och sticka ut och med lokaler i bottenvåningen som bidrar till folkliv på stora torget, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun.

 

Fakta Barkarbystaden

Byggherre: Åke Sundvall Byggnads AB

Arkitekt: Kod Arkitekter AB

 

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt