banner
8 år sedan
5822 Har läst om projektet
0 1

Färgstarka Colourfront i Täby

Bevakat av:
banner

Modernt, bekvämt och lyxigt är ord som utmärker Småas nysatsning i Täby. Med faciliteter som gemensam relaxavdelning och bastu, gästlägenhet, tvättstuga samt en väl tilltagen innergård erbjuder Brf Colourfront ett boende utöver det vanliga.

 – Vi tror på livsförhöjande kvalitéer utan kompromisser och har därför valt att satsa på extra faciliteter som förenklar vardagen och dessutom sätter guldkant på tillvaron, konstaterar Linda Mode på Småa.

”Personliga hem” är Småas egna värdeord och genomsyrar företagets alla bostadsbyggen. Man har även en egen inredningsavdelning där man bland annat arbetar med externa inredningsarkitekter som hjälper köparna och guidar dem genom alla olika tillval.

Bostäderna beskriver hon som ljusa och luftiga. I nästan alla lägenheterna är det rundgång vilket gör planlösningen unik, spännande och innovativ. I en korridor har man utvunnit en nätt arbetsyta vilket är en praktisk multifunktion som effektivt tar tillvara all yta i lägenheten. Sovrum och badrum och balkong vetter mot den lummiga innergården, medan sällskapsutrymmen som kök och vardagsrum samt fransk balkong vetter mot gatan.

Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen och inbjuder till naturligt umgänge med nära och kära. För att markera köket och skapa ett ”rum i rummet-känsla” har man valt att sänka taket över den avgränsande köksön och måla själva nedsänkningen i en annan kulör. Tanken är att köket ska utmärkas och synas men få en stilren karaktär. Därför har man valt integrerad kyl och frys samt en glasskiva ovanför diskbänken istället för kakel.

– Det blir mycket effektfullt och gör att man verkligen känner att köket är en egen del. Den fina köksön höjer standarden och gör köket mingelvänligt.

Genomgående har man satsat på neutrala och gedigna material i en basic färgton. I badrummen ligger exempelvis gråbruna klinkergolv och på väggarna sitter vitt, fräscht kakel. Badrummen är prefabricerade moduler som enkelt kunnat lyftas på plats.

– Exakt allt var klart från början; kakel, klinker, vägghängd toalett, skåp samt duschdörrar i glas. Det var bara att koppla ihop badrummen med badrumsstammen och klä väggarna på utsidan, förklarar Tony Dahlqvist på Tid Plats Färdigt Bygg i Stockholm AB.

Trots att varje lägenhet försetts med tvättmaskin med inbyggd torktumlare finns även en gemensam tvättstuga i fastigheten. För den som har långväga gäster finns även en bokningsbar övernattningslägenhet. Som grädde på moset finns en härlig relaxavdelning högst upp i huset där de boende kan basta. I anslutning finns en takterrass som tillhör relaxavdelningen. I fastigheten finns också tillgång till ett rymligt cykelförråd, källsorteringsrum samt ett garage under huset med 58 parkeringsplatser dit de boende har direktaccess. Fastigheten är byggd i hästskoform vilket bildar en trevlig och generös innergård för de boende med olika sittgrupper, en lekyta samt grillplats.

– Det ska vara lätt och trivsamt att vistas utomhus. Gården ska fungera som en oas där det finns utrymme för umgänge och lek så väl som för avskild avkoppling, det är oerhört viktigt, menar Linda Mode.

På Tid Plats Färdigt Bygg i Stockholm AB har man i stort sett haft hand om hela entreprenaden. Man har bland annat rest ytterväggar samt innerväggar, satt kök och fixat så väl terrasser som balkonger. Taket beslöt man att bygga på marken för att slutligen lyfta på plats med hjälp av kranar.

– Fördelarna är många. Det är lättare att bygga på marken, vilket vi praktiserat många gånger tidigare, och då vi byggt med utfacksväggar och därmed inte använt oss av några byggställningar är detta helt enkelt ett effektivare och säkrare sätt att bygga på.

I trapphus 1 är man i slutskedet och där kvarstår endast en del gipsning och rumsbildning, i trapphus 2 inreder man och sätter kök, i trapphus 3 står slutbesiktning på agendan. Fjärde trapphuset är inflyttat och klart.

– Vi är stolta över huset som håller hög kvalité och som är både praktiskt och lyxigt. Vi har inte tummat på något. I Brf Colourfront kan man verkligen leva och bo på hemmaplan, avslutar Linda Mode.

Ofelia Vasquez Graah-Hagelbäck

Projektfilter
Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt