banner
8 år sedan
3879 Har läst om projektet
0 0

En riktig höjdare i Arenastaden

Bevakat av:
banner

Scandinavian Office Building i Arenastaden tar form. Bygget av den spektakulära byggnaden, som ligger 25 meter ovanför marken uppe på Mall of Scandinavia, kommer att vara redo att ta emot sina första hyresgäster första kvartalet 2016.

 – Allt går väldigt bra precis som planerat. Vi har en öppen dialog och ett fint samarbete med beställare och slutkund. Förståelsen är stor och vi arbetar som partner i kundsamverkan, säger Magnus Lundberg på Peab.

Just nu pågår byggverksamhet överallt i byggnaden och man är bland annat i färd med att färdigställa huskroppen, täta fasader och färdigställa kontorslokaler. Samtidigt pågår stomkomplettering i konferensdelen, restaurangen och entrén. Totalt är ett hundratal personer inblandade i det unika projektet. Arbetet följer planen och man är färdig med första projekteringsdelen och igång med själva produktionsdelen.

– Sedan kvarstår själva driften så klart och det kontinuerliga arbetet med BRREAM Excellent och allt vad det innebär med pappersarbete och faktiska lösningar.

För att uppnå certifieringen måste alla krav gällande exempelvis avfallssortering, vattenförbrukning, energiförbrukning och materialval uppfyllas. Transporter till och från bygget samt adekvat information till de kringboende angående bland annat själva bygget är ytterligare punkter som finns med på den långa kravlistan.

BREEAM Excellent innefattar hela kedjan från idé via produktion och drift till framtida rivning. Att bygga ett helt komplex ovanpå Mall of Scandinavia ställer höga krav på logistiken då all etableringsyta som finns till godo är taket på själva Gallerian.

– Vi är ju inte de enda som bygger i Arenastaden så det gäller att samsas om utrymmet! När allt är färdigt kommer Scandinavian Office Building att bli en mycket attraktiv och central arbetsplats med puls i händelsernas centrum.

Själva planeringen av kontoren och de gemensamma öppna ytorna kommer också att inbjuda till umgänge och samverkan mellan olika verksamheter.

– Det kommer att bli en innovativ arbetsplats och intresset för projektet är stort.

Kontoren beskriver Magnus Lundberg som yteffektiva, hypermoderna och flexibla. Ledordet är aktivitetsbaserade arbetsplatser som är enkla att förändra. De framtida hyresgästerna ser fram emot att få flytta in i de nya lokalerna och lokalerna hyresgästanpassas på långa kontrakt.

Invändigt kommer Scandinavian Office Building att upplevas som öppet och ljust. Extra effekt och känsla av ytterligare transparens kommer de helglasade hissarna i entrén att stå för.

Utåt kommer glasmosaiken med fyra olika sorters glas ge byggnaden en iögonfallande kostym som beroende på tiden på dygnet kommer att skifta i färg och blixtra i solljus.

– Projektet är en viktig och dessutom stor pusselbit i Arenastaden. Här kommer det att vara liv och rörelse dygnet runt med ett myller av människor. Här kan man bo, jobba, shoppa, gå på bio och konserter. Utsikten från Scandinavian Office Building kommer att bli magnifik. Det går inte att begära så mycket mer av ett projekt, avslutar Magnus Lundberg.

Fakta Scandinavian Office Building Arenastaden

Byggherre: Råsta Köpcenterkontor AB

Arkitekt: Reflex Arkitekter AB

Totalentreprenör: Peab Sverige AB

 

 

 

 

Projektkategori
Handel & Kontor
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt