banner
8 år sedan
3829 Har läst om projektet
3 0

BSK Arkitekter formger nytt lamellhus i modern tappning för Tobin Properties

Bevakat av:
m7lp84anl11fvfyiankj
banner

I ett lugnt läge och inbäddat i riklig grönska nära Brommaplans bussar och tunnelbana ritar BSK Arkitekter ett nytt lamellhus i modern tappning för Tobin Properties och projektet Skräddaren. BSK Arkitekter har också här utvecklat en befintlig byggrätt på ett mycket innovativt sätt.

Platsen vid Snörmakargränd är naturskön och väl skyddad från stadsbrus med riklig grönska och en enastående vacker utsikt, men samtidigt nära till Brommaplans service och kommunikationer.

Vi förtätar här genom att utnyttja mycket attraktiv, men lite bortglömd, mark i Bromma och bidrar på så sätt till en pågående moderniseringsfas för stadsdelen, säger Adelina Mehra, projektutvecklingschef på Tobin Properties.

Byggnaden har getts en väl artikulerad volym med terrasser och balkonger mot Snörmakarvägen i vackert söderläge. Markvåningen, som är något nedsänkt i förhållande till vägen utanför har privata uteplatser och några lägenheter har egna entréer. Längst upp i huset finns en gemensam takterrass med milsvid utsikt, samt utomhuskök och möjligheter till umgänge med middagar och annan avkoppling. Några av parkeringsplatserna har öronmärkts för en bilpool för bostadsrättsföreningens medlemmar.

– Utformningen tar fasta på en traditionell byggnadstyp i Bromma, men har vidareutvecklats med kvaliteter som dagens unga människor efterfrågar, som gemensam terrass, uteplatser, egen entré, miniverkstad med mera, säger Petter Aaro, uppdragsansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

Byggnaden är i fem våningar med 73 lägenheter, de flesta med ett eller två rum och kök. Fasaderna är av grågrön puts med en sockelvåning av tegel. Höga fönster och traditionella material som galvaniserat stål, tegel och puts ger byggnaden en funkisprägel som passar in i den kringliggande bebyggelsen. Lägenheterna kommer att upplåtas som bostadsrätter och blir tillgängliga för inflyttning från årsskiftet 2016/2017.

Tobin är, med sin tydliga vision och sitt kvalitetstänkande, både inspirerande och utmanande för oss arkitekter, säger Petter Aaro.

BSK Arkitekter har för närvarande ett stort antal pågående intressanta bostadsprojekt i Stockholm. Bland annat Nacka Strand åt Carlyle, kv Archimedes i Bromma åt ALM Equity och Barkarbystaden åt Veidekke.

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt