banner
8 år sedan
4825 Har läst om projektet
2 0

Attraktivt boende i Östra Åkanten

Bevakat av:
kviberg-1250166
banner

Kviberg är en stadsdel i Göteborg strax norr om Säveån. Mest känt är området för regementet LV6. Fortfarande finns de vackra huvudbyggnaderna kvar på området. Runt om de gamla kasernbyggnaderna växer en ny stadsdel successivt fram.

 – Vi har ett engagemang i Kvibergstaden sedan 2010 och det har varit en fantastisk utveckling i området, berättar Henrik Sjölin, projektledare på JM AB. Marknaden har förstått potentialen i detta område med bara tio minuter med spårvagn till centrum och samtidigt nära naturen och en mängd aktiviteter.

Man har satsat på stadsmässighet och har velat bygga en attraktiv stadsmiljö. Många av dagens invånare vill ha staden och det aktiva livet. Här finns många kvaliteter både kommunikation, restauranger, service och idrottsmöjligheter.

Ny stadsdel som växer

– Vi kommer att fortsätta vara med och utveckla detta område mellan fyra och fem år framöver. Det blir en helt ny stadsdel i Göteborg nära stadens aktiviteter och naturen och den vackra Säveån.

Husen i Östra Åkanten består mestadels av tvåor upp till fyror och en femma. Samtliga lägenheter har smarta lösningar med goda förvaringsmöjligheter och trevliga uteplatser.

– Det är främst yngre par utan barn som hittills varit intresserade av våra olika etapper samt medelålders par som har utflugna barn. Många har en lokal anknytning till området. Vi ser dock att alltfler barnfamiljer är intresserade. Det innebär att vi kommer arbeta vidare med produkter som attraherar barnfamiljer.

Byggnationen  

– Östra Åkanten är det sista projektet i detta kvarter. Det handlar om tre byggnader som är på fem våningar, berättar Sture Gustavsson, platschef på JM.

Vi började under våren 2013 med markarbeten.

Betongstommen är platsgjuten med ett bjälklag på 20 centimeter. Bjälklagen är gjutna i betong och takkonstruktionen i trä. Utfackningsväggar kommer färdiga med fönster. Det är bara fönsterdörren som monteras på plats.

Utvändigt är fasaderna murade mot gatan och putsade mot gården. Samtliga balkonger vetter mot gården.

– Den sista inflyttningen skedde den 15 december. Nu finns en visningslägenhet kvar som man behåller för nästkommande områden; Bellevue Park och Bellevue Plan, berättar Sture Gustavsson.

Här har tidigare varit ängar och övningsområden. Området tangerar Säveån som är avrinning från sjön Säven i norra Västergötland. Den passerar en mängd orter och spännande platser, dammar, mindre kraftverk för att sedan rinna ut i Göta älv vid Göteborgs hamn.

 

Fakta Östra Åkanten Göteborg

Byggherre: JM AB

Projektledare: JM AB

Geokonsult: SWECO

Arkitekt: Lindberg Stenberg Arkitekter AB

Akustikkonsult: WSP Akustik

Konstruktör: Epsilon Byggkonsult AB

Vent- o VS konsult: Energiprojekt E&S AB

Stomleverantör: Hedareds Sand & Betong AB

Golventreprenör: Golvet Göteborg AB

Målning: Kimmos Måleri AB

Plattsättning: Byggkeramik Bengt Borg AB

Markentreprenör: Asfalttjänst Hisingen AB

Elentreprenör: Imtech Elteknik AB

Vententreprenör: Fyrkanten Ventilation AB

VS-entreprenör: DC-Rör AB

 

Marie Louise Aaröe

Projektkategori
Bostad
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt