banner
9 år sedan
6938 Har läst om projektet
0 0

Äntligen! Nu ”smygöppnar” Piteås nya parkeringshus.

Bevakat av:
banner

Från och med fredag 20 mars kan man parkera bilen i Piteås nya parkeringshus. Stadsberget erbjuder 228 nya parkeringsplatser fördelade på fem plan. Här finns också parkeringsplatser för personer med funktionsnedsättning, cyklar, motorcyklar och på sikt även laddningsstation för elbilar. Under våren fortsätter färdigställandet av parkeringshuset och miljön runt omkring. Invigning kommer att ske i sommar.

Väntan är över! Efter 16 månaders byggtid öppnar nu det efterlängtade nya parkeringshuset i Piteås stadskärna. Stadsberget kommer att hålla öppet dagligen 06-24 och inledningsvis är det p-skiva 3 timmar som gäller.

– Det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda piteborna tillträde till det nya parkeringshuset. Visst har det varit en ansträngd parkeringssituation det senaste året, men det har fungerat riktigt bra. Vi vill tacka piteborna för visad hänsyn och tolerans under byggtiden, säger Kjell Norberg, trafikingenjör vid Piteå kommun.

Arbetet med att färdigställa fasad, takplan och den så kallade pulkbacken fortsätter under våren. Huvuddelen av återstående arbete kommer att utföras från Prästgårdsgatan och delar av förlängningen av Aronsgatan ner mot Sundsgatan. I slutet av maj kommer även Sundsgatan och tillhörande trottoar att anpassas till parkeringshuset, vilket beräknas vara klart före midsommar. Den formella invigningen av parkeringshus och mötesplats kommer att ske i sommar när såväl byggnaden som miljön runt omkring är helt klar.

Motorvärmare på samtliga platser och laddningsstationer för elbilar kommer att erbjuds när nya regler för parkeringsavgifter och p-skiva införs. Politisk process pågår.

De tillfälliga platserna som erbjudits under byggtiden på Rådhustorget och Kyrkparkeringen (Taxiplatserna) upphör 31 mars. Parkeringen på gamla Gunnars kiosk och Södrahamn kommer att vara kvar tills vidare.

Busslinjen ”Citylinjen” som normalt trafikerar Prästgårdsgatan förbi parkeringshuset kommer fortfarande att vara flyttad till Sundsgatan som ti

Projektkategori
Infrastruktur
banner

Kommentera projektet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla projekt